(050) 549 00 05

Diploma B

Diploma B

Boven en onder water


Bij Diploma B worden de aangeleerde zwemslagen verbeterd en het uithoudingsvermogen verhoogd. Dit betekent dat de leerling alle onderdelen beter en netter moet kunnen laten zien dan bij het Diploma A. De schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl moeten zwemtechnisch verbeterd worden.

Ook moeten de leerlingen bij Diploma B de slagen over een langere afstand onafgebroken kunnen zwemmen. Bij de rugslag moeten de leerlingen een halve draai kunnen maken naar de buik, enkele slagen zwemmen en vervolgens weer op de rug draaien. Bij de borstcrawl en de rugcrawl moet er onafgebroken een afstand van 10 meter worden gezwommen.


Bij het onderwaterzwemmen moet de leerling een kopsprong kunnen laten zien om vervolgens 6 meter onderwater te zwemmen.
Gekleedzwemmen is ook een vast onderdeel voor het B-Diploma. De leerling moet in een lange broek, shirt met lange mouwen en met schoenen dit onderdeel zwemmen.

Met kleding moet men achterwaarts te water gaan, aansluitend watertrappen en op de buik en rug zwemmen. Als alle onderdelen voor dit diploma voldoende zijn ontvangt de leerling een uitnodiging voor het diploma zwemmen. Klik hier voor de examen eisen voor Diploma B.

Maandag t/m zaterdag, € 50,50 per maand

Diploma B