(050) 549 00 05

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen

Gunstige invloed

Zwangerschapszwemmen bij Aqua Groningen is heerlijk en ontspannend! De eerste maanden kun je zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf een maand of 4 begint je lichaam flink te veranderen. Je buik begint groter te worden en veel bewegingen worden minder fijn om uit te voeren. In het water kun je echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken, dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtloos en juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op je lichaam.

Door gebruik te maken van het warme water leer je te ontspannen en werk je ook aan je conditie. In principe kan het zwangerschapszwemmen gedurende de hele zwangerschap worden beoefend. Verloskundigen zijn van mening dat zwangerschapszwemmen tot op de dag van de bevalling kan worden gedaan! Wij raden aan om voordat u met zwangerschapszwemmen begint te overleggen met uw arts of verloskundige.

Zwangerschapzwemmen

Omdat je zwangerschapszwemmen in heerlijk warm water doet, heeft dit bovendien een gunstige invloed op je bloedcirculatie. Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaats en dit is weer belangrijk voor jou en je kind. Tijdens de les zijn er allerlei oefeningen waardoor je heerlijk ontspannen voelt en waar je tevens wat aan hebt tijdens je bevalling. Het is een combinatie van inspanning en ontspanning die goed op is voor je lichaam.

Zwangerschapszwemmen vindt, zoals gezegd, plaats in groepsverband. Tijdens de les worden gedurende 45 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Al deze oefeningen kun je op eigen tempo en niveau uitvoeren. Het warme water van 32 graden is uitermate geschikt voor zwangerschapszwemmen bij zwemschool Aqua Groningen. Nadat je bent bevallen kun je bij onze zwemschool nog verder zwemmen.
Een goed vervolg op zwangerschapszwemmen is babyzwemmen.

Maandag 20.15 - 21.00 uur, € 45,00 per maand

Zwangerschapszwemmen