(050) 549 00 05

Zwem-ABC

Zwemles bij Aqua Groningen:

Kinderen doorlopen enkele fases, met als doel het behalen van het zwem ABC. De lessen worden gegeven in kleine groepen, meer aandacht per kind, dus sneller leren. Kijk bij de desbetreffende fases (Fase 1, Fase 2, Diploma A, Diploma B of Diploma C) wat de leerlingen leren. Middels het leerlingvolgsysteem kunnen leerlingen en ouders de vorderingen bekijken, lessen afmelden en weer inhalen, je eigen foto uploaden, je fun-site bezoeken voor tekeningen/spelletjes en nog veel meer! Zwemles in Groningen doe je bij zwemschool Aqua Groningen.

De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid en bestaan uit het Zwem-ABC, de Zwemcertificaten en de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het complete Zwem-ABC op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Dit kan met de Zwemvaardigheidsdiploma’s na het Zwem-ABC bij bijvoorbeeld een zwemvereniging.

Zwemdiploma A
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Zwemdiploma B
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwem-ABC

Fase 1

Lees verder
Zwem-ABC

Fase 2

Lees verder
Zwem-ABC

Diploma A

Lees verder

Zwem-ABC

Diploma B

Lees verder
Zwem-ABC

Erkend zwemdiploma
Nationale Raad Zwemveiligheid

Zwem-ABC

Diploma C

Lees verder