(050) 549 00 05

Peuterzwemmen bij Aqua Groningen in Lewenborg

Peuterzwemmen bij Aqua Groningen in Lewenborg

De basis

Met al het water in ons land is het belangrijk om te leren zwemmen en je peuter snel vertrouwd te maken met water. Bij Zwemschool Aqua Groningen kunnen kinderen vanaf 1 jaar terecht voor peuterzwemmen, de opvolger van babyzwemmen, om watervrees te voorkomen. Peuterzwemmen is afgestemd op het behalen van het latere ABC-zwemdiploma en wordt aangeboden binnen zwemschool Aqua Groningen.

Peuterzwemmen is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. In het begin ligt de focus op het wennen aan water, een cruciale periode waarin de basis wordt gelegd voor het leren zwemmen. Peuters leren zich te bewegen in het water, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, onder water kijken en zoeken. Deze activiteiten helpen hen vertrouwd te raken met water en zich er comfortabel in te voelen. Samen met je kleintje plezier beleven in het water.

Aanmelden

Speelse wijze

Veel oefeningen worden op speelse wijze aangeboden, omdat dit een effectieve manier is om kinderen iets te leren. Na deze watervrije periode is het tijd voor de volgende stap: het aanleren van zwemslagen. Zwemschool Aqua Groningen biedt uitstekende faciliteiten voor peuterzwemmen. Het water is op een aangename temperatuur, zodat je kind het niet koud krijgt, en het veroorzaakt geen irritatie aan de huid en ogen. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs.

Waarom peuterzwemmen?

Peuterzwemmen helpt kinderen vertrouwd te maken met water en ontwikkelt basisvaardigheden voor waterveiligheid. Ze leren zichzelf drijvend houden, op het water drijven, en bewegen door het water. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en vermindert het risico op verdrinking. Zwemmen is ook een uitstekende oefening voor de algehele ontwikkeling van het lichaam. Het helpt bij het opbouwen van sterke spieren, verbetert de coördinatie en bevordert de motorische vaardigheden van peuters. Bovendien is zwemmen een activiteit met weinig impact, waardoor het geschikt is voor de groeiende botten en gewrichten van jonge kinderen.

Peuterzwemlessen bieden een omgeving waarin kinderen kunnen leren omgaan met andere kinderen en volwassenen. Ze leren samen te spelen, te delen en te communiceren, wat essentiële sociale vaardigheden zijn. Daarnaast kunnen peuterzwemlessen ook een gelegenheid zijn voor ouders om contact te leggen met andere ouders.