(050) 549 00 05

Erkend Leerbedrijf SBB

Erkend Leerbedrijf SBB

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Wettelijke taken

Voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven verrichten we de volgende wettelijke taken:

  • we erkennen en begeleiden leerbedrijven
  • we onderhouden de mbo-kwalificatiestructuur
  • we verzorgen informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming (stages en leerbanen) en de doelmatigheid van het opleidingsaanbod

Verder adviseren we de ministers van OCW en EZ over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Zwem school Aqua Groningen is al sinds lange tijd erkend Leerbedrijf voor studenten. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben. Samen werken we aan thema’s als erkenning, beroepspraktijkvorming en kwalificaties en diploma's. SBB vermeldt uw gegevens en leerplaatsen automatisch op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een stage of leerbaan zoeken in het mbo.

Als je een opleiding volgt, moet je stage lopen of heb je een leerbaan bij een 'erkend bedrijf'. Dat is een bedrijf met een veilige leeromgeving, waar je deskundig wordt begeleid. SBB is de organisatie die bepaalt welke bedrijven zichzelf erkend leerbedrijf mogen noemen. Je vindt die bedrijven via de speciale website Stagemarkt.nl.