(050) 549 00 05

Fase 1

Fase 1

Het water centraal


Kinderen doorlopen enkele fases, met als doel zwemdiploma ABC. De fase 1 groepen zwemmen 1x per week 30 minuten. De lessen worden gegeven in kleine groepen, meer aandacht per kind, dus sneller aanleren.
De leerlingen zwemmen met zwembandjes in een groep van 8 leerlingen. Er is een waterdiepte van 1.40 meter. Kinderen kunnen dus niet staan! Vanuit de diepwater-methodiek zal er aandacht worden besteed aan het watervrij maken van de leerling. Het is uitermate zinvol om ook zelf te oefenen in een zwembad hoe kinderen kunnen drijven aan bandjes.

Als de leerling zelfstandig aan de drijfmiddelen kan voortbewegen zal het de zwemslagen worden aangeleerd. Door te oefenen zullen de zwemslagen zich snel ontwikkelen. Het drijven op buik en rug wordt aangeleerd, evenals het springen in het water en onderwater gaan.


In deze fase staat plezier in het water centraal. De doelstelling is het creëren van een watervrij kind.
Aan het einde van iedere zwemles worden de bandjes afgedaan en mag de leerling laten zien wat er is geleerd.

Middels het leerlingvolgsysteem kunnen de ouders de vorderingen bekijken. Als alle onderdelen van deze fase op voldoende staan kan de leerling verplaatst worden naar de volgende groep. De leerling moet zelfstandig de school- en rugslag kunnen zwemmen over een bepaalde afstand. De zwemslagen moeten symmetrisch en correct worden gezwommen.

Maandag t/m zaterdag, € 47,00 per maand

Fase 1