(050) 549 00 05

Fase 1

Fase 1

Het water centraal


Kinderen doorlopen enkele fases, met als doel zwemdiploma ABC. De fase 1 groepen zwemmen 1x per week 30 minuten. De lessen worden gegeven in kleine groepen, meer aandacht per kind, dus sneller aanleren.
De leerlingen zwemmen met zwembandjes in een groep van 8 leerlingen. Er is een waterdiepte van 1.40 meter. Kinderen kunnen dus niet staan! Het is uitermate zinvol om ook zelf te oefenen in diepwater hoe kinderen kunnen drijven aan bandjes. Laat uw kind van de kant in het water springen, laat ze in en onderwater gaan en laat ze lekker spelen. Wij kunnen snel genoeg beoordelen of de leerling aan zwemles toe is binnen 1 tot 4 lessen. In dat geval geven we advies om tijdelijk te stoppen tot de leerling meer aan zwemles toe is. Hoe beter de leerling zich al kan voortbewegen in het water en zelfstandig kan drijven des te sneller kunnen de zwemslagen worden aangeleerd.


In deze fase staat plezier in het water centraal. De doelstelling is het creëren van een watervrij kind.
Als de leerling zelfstandig aan de drijfmiddelen kan voortbewegen kunnen de zwemslagen worden aangeleerd. Vanuit de diepwater-methodiek zal er aandacht besteed worden aan het leren van deze zwemslagen. Door tijdens de lessen veel te oefenen zullen de zwemslagen zich snel ontwikkelen. Het drijven op buik en rug wordt aangeleerd, evenals het springen in het water en onderwater gaan. Aan het einde van iedere zwemles worden de bandjes afgedaan en mag de leerling laten zien wat er is geleerd. Middels het leerlingvolgsysteem kunnen de ouders de vorderingen bekijken. Als alle onderdelen van deze fase op voldoende staan kan de leerling verplaatst worden naar de volgende groep. De leerling moet zelfstandig de school- en rugslag kunnen zwemmen over een bepaalde afstand. De zwemslagen moeten symmetrisch en correct worden gezwommen.

Maandag t/m zaterdag, € 50,50 per maand

Fase 1