(050) 549 00 05

Diploma C

Diploma C

Het zwem ABC compleet maken


Diploma C is het laatste diploma van het zwem ABC. De schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl worden in deze groepen verbeterd. Door de leerling veel de desbetreffende zwemslagen te laten oefenen, is de leerling in staat, om na verloop van tijd, deze technisch en conditioneel goed uit te voeren.

Bij het Diploma C moeten de leerlingen bij het onderdeel survival een aantal vaardigheden kunnen laten met kleren aan: een koprol van de kant, onder en over een mat gaan, kunnen 'wrikken' , met kleding door een gat zwemmen. De schoolslag en de rugslag moeten technisch en conditioneel over een bepaalde afstand worden afgelegd. Dit geld ook voor de borstcrawl en rugcrawl waarbij de leerling 15 meter onafgebroken moet zwemmen.


De hurksprong moet zo uitgevoerd worden dat de leerling, als deze in het water springt met het hoofd boven water kan blijven om zich te kunnen o
riënteren. Ook moet men hoofdwaarts richting de bodem gaan. Bij het duiken moet de leerling door een gat zwemmen om vervolgens via een "wak" weer omhoog te komen.

Als laatste leren de leerlingen ook het watertrappen in de verschillende richtingen en het drijven op de rug. Klik hier voor de eisen van het Diploma C. Na het behalen van het Diploma C is het zwem ABC compleet!


Als de leerling het C-diploma heeft behaald dan heeft men een paspoort voor een leven lang zwem en waterplezier.

Diploma C