(050) 549 00 05

Diploma C

Het zwem ABC compleet maken


Diploma C is het laatste diploma van het zwem ABC. De schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl worden in deze groepen verbeterd. Door de leerling veel de desbetreffende zwemslagen te laten oefenen, is de leerling in staat, om na verloop van tijd, deze technisch en conditioneel goed uit te voeren.

Ook moeten de leerlingen een koprol van de kant laten zien en een koprol kunnen maken in het water. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan het steken. Dit betekent dat de leerling rechtstandig naar de bodem moet kunnen duiken.


Ook leren de leerlingen een aantal nieuwe onderdelen. Wrikken is hoofdwaarts voortbewegen middels de armen. De hurksprong moet zo uitgevoerd worden, dat de leerling als deze in het water springt met het hoofd boven water kan blijven. Een ander onderdeel voor het diploma is het gekleed zwemmen.

Dit moet worden uitgevoerd met een regenjas, lange broek en een trui met lange mouwen. Als laatste leren de leerlingen ook het watertrappen in de verschillende richtingen. Na het behalen van het Diploma C is het zwem ABC compleet!

Als de leerling het C-diploma heeft behaald dan heeft men een paspoort voor een leven lang zwem en waterplezier.