(050) 549 00 05

Diploma A

Diploma A

De laatste stapjes


Dit is de laatste groep om het Diploma A te kunnen halen. In deze groep gaat de leerling de laatste stapjes zetten op weg naar het behalen van het eerste diploma van het zwem ABC.

De onderdelen schoolslag, rugslag, rugcrawl en borstcrawl worden verbeterd. De leerling moet deze zwemslagen technisch goed beheersen en in staat zijn om deze ook conditioneel over de vereiste afstand te kunnen afleggen. Naast de zwemslagen zal er ook aandacht worden besteed aan het drijven op de buik en op de rug. Het onderdeel gekleed zwemmen zal ook in een bepaalde periode worden geoefend.


De leerling ontvangt via de e-mail een brief waarin staat in welke periode het gekleedzwemmen zal worden geoefend. Het onderdeel onderwaterzwemmen zal in deze groep ook worden geoefend. De leerling mag met een sprong of een duik in het water, om vervolgens 3 meter onderwater te zwemmen door een gat in het zeil. De afstand moet helemaal onderwater worden gezwommen zonder boven te komen. Als alle onderdelen voldoende zijn ziet de leerling via het leerlingvolgsysteem dat het mag diplomazwemmen voor Diploma A. Het afzwemmen gebeurt meestal in het "Helperbad". klik hier voor de eisen voor Diploma A.


Maandag t/m zaterdag, € 50,50 per maand

Diploma A